Oświadczenie Pogoni w związku z aferą dopingową

Autor:
Dodano: 2021/01/23 13:08    views 1347

Zeszłoroczna afera dopingowa w Pogoni ma swój ciąg dalszy. W związku z całą sytuacją oświadczenie w imieniu klubu wydał prezes Rafał Maletka.

Oto pełna treść oświadczenia:

“Klub MKP Pogoń Siedlce otrzymał informacje o zmianie orzeczenia w postępowaniu antydopingowym prowadzonym wobec piłkarzy w związku z zaistniałą sytuacją w październiku 2019 r. Wydarzenia te miały miejsce jeszcze przed objęciem przeze mnie funkcji Prezesa Klubu, niemniej rozumiejąc bardzo trudną sytuację piłkarzy, chcemy zapewnić im odpowiednie wsparcie, ponieważ zdajemy sobie sprawę z ich położenia. Jednocześnie Klub zawsze w pełni respektuje orzeczenia organów WADA. Podejmiemy odpowiednie działania celem zabezpieczenia niezakłóconego funkcjonowania drużyny i klubu. W mojej ocenie niezbędne jest również podjęcie przez Klub odpowiednich działań w celu wyciągnięcia konsekwencji wobec osób oczywiście odpowiedzialnych za całą sytuację, która spowodowała nieocenione szkody wizerunkowe oraz materialne po stronie Klubu.”

źródło: własne / MKP Pogoń Siedlce

Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
wyborca
wyborca
1 miesiąc 2 dni temu

coście chcieli usłyszeć tom napisał

Powiedział co słyszałem

1 miesiąc 2 dni temu

Poprzedni zarząd jest też jak najbardziej winny!!!

1 miesiąc 2 dni temu

Krótka piłka. Winny Puzon, człowiek Sitasa.

1 miesiąc 1 dzień temu

Nie zapominaj, że Puzon miał swoich przełożonych – zarząd. Zarząd, który palcem nie kiwnął.

Polonista
Polonista

Wypad na legle

Grrube lollo
Grrube lollo
1 miesiąc 1 dzień temu

Wow, a myślałem, że Siedlczanin z sympatią do K6 to tylko ja:) Pozdro!

Tom
Tom
1 miesiąc 1 dzień temu

Chlopie o czym ty piszesz jakich przelozonych tam pan i wladca to byl puzon i on tym wszystkim sterowal zarzad to mial tyle do gadania co zyd za niemca

1 miesiąc 1 dzień temu

Tak? To na uj zarząd trwał zamiast rzucić papiery? Gdzie honor?

olo
olo
1 miesiąc 1 dzień temu

nowy prezes będzie rozliczał starego prezesa, którego ma po ręką w zarządzie. cóż czekam na jakieś efekty. mam nadzieję że to oświadczenie to nie tylko pusty populizm i będzie ciąg dalszy sprawy

Łeb
Łeb
1 miesiąc 1 dzień temu

Puzon niszczysz wszystko co spotykasz, masz to we krwi. Nawet Stara od ciebie się zawinęła. Ciekawe czy mama czy tata??

wpDiscuz

Sponsorzy