Pogoń wydała oświadczenie w związku z sytuacją w klubie

Autor:
Dodano: 2021/09/14 14:26    views 2321

Pogoń Siedlce wydała oświadczenie w związku z sytuacją panującą w klubie.

Poniżej pełna treść oświadczenia:

Szanowni Państwo,

W nawiązaniu do publikacji medialnych dotyczących działalności klubu, zarząd Miejskiego Klubu Piłkarskiego „POGOŃ” Siedlce oświadcza, że:

Klub wyraził i podtrzymuje pełną gotowość do prowadzenia rozmów z Prezydentem Miasta Siedlce, Panem Andrzejem Sitnikiem w formie merytorycznej dyskusji o charakterze roboczym, dążącej do wypracowania możliwie najlepszych rozwiązań wzajemnej współpracy.

Informację o konferencji prasowej zaplanowanej przez Urząd Miasta na poniedziałek 13 września na godzinę 10:00, otrzymaliśmy drogą elektroniczną w piątek 10 września o godzinie 14:30, na półtorej godziny przed meczem wyjazdowym Pogoni Siedlce z Garbarnią Kraków.

Zarząd stoi na stanowisku, że zaproszenie do udziału w konferencji prasowej w tak krótkim terminie, wysłane w dniu meczu wyjazdowego, uniemożliwia drugiej stronie merytoryczne przygotowanie do uczestnictwa w spotkaniu.

Dążąc do osiągnięcia porozumienia, Zarząd Klubu zaprezentuje Prezydentowi Miasta Siedlce plan wdrożenia nowego planu finansowego. Pokładając ufność w zapewnieniach pana Prezydenta o optymizmie co do dalszych rozmów i zamiarze pomocy, liczymy na owocną współpracę.

Jednocześnie pragniemy podkreślić, że Pogoń Siedlce odcina się od wywiadu byłego inwestora klubu, zamieszczonego w dniu 13 września 2021 roku na portalu SportSiedlce.pl.

Zamiarem Miejskiego Klubu Piłkarskiego „POGOŃ” Siedlce jest budowanie porozumienia ze społecznością Miasta Siedlce – kibicami, przedsiębiorcami i instytucjami. Dlatego też wyrażamy nadzieję na dobrą, budującą współpracę. Zapewniamy o naszej dobrej woli i liczymy na nowe otwarcie w budowaniu trwałych relacji.

Z wyrazami szacunku, Zarząd MKP Pogoń Siedlce

źródło: własne / MKP Pogoń Siedlce; foto: Kamil Sulej