niedziela, 28 kwietnia 2024r.

Oświadczenie zarządu WLKS Siedlce-Nowe Iganie

WLKS Siedlce-Nowe Iganie wystosował oświadczenie na temat doniesień medialnych o sytuacji panującej w klubie.

Szanowni Państwo

W nawiązaniu do ukazujących się w mediach informacji odnoszących się do działań Zarządu WLKS Nowe Iganie, oświadczamy:

1) aktualnie w klubie WLKS Nowe Iganie nie jest prowadzona żadna kontrola.

2) nowo wybrane władze Klubu dokonały wszystkich wymaganych przepisami prawa zgłoszeń i działają w oparciu o aktualny wpis do bazy Krajowego Rejestru Sądowego.

3) przed objęciem przez Pana Marak Murmyło funkcji prezesa klub na I półrocze 2022r. osiągnął dodatni wynik finansowy, który był blisko trzykrotnie wyższy niż na koniec 2022r.

4) sukcesy osiągane przez klub są w dużej mierze zasługą osób związanych z klubem pracujących społecznie oraz szerokiego grona sponsorów pochodzących z naszego regionu.

To oświadczenie jest ostatnim naszym dokumentem, który ukazuje się w mediach odnośnie aktualnej sytuacji w klubie. Nie będziemy dalej komentować tej sytuacji i brać udziału w sztucznej walce na słowa za pośrednictwem mediów. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i zapraszamy do śledzenia naszych osiągnięć sportowych, o których zawsze informujemy media.

Za Zarząd WLKS Nowe Iganie
Prezes